Strykeseminar på Hadeland 04.–06. mai 2018

Tilleggsinformasjon til alle Landstrykere: det er tenkt at orkester 3-nivå på seminaret gjennomføres som en del av Landstrykerprosjektet, og at det uansett vil bli seminar for Landstrykerne, uavhengig av ytterligere tildeling av midler. Alle Landstrykere betaler redusert egenandel på kr 200,-, dvs ikke ordinær kursavgift på kr 450,-.

 

Hadeland strykeorkester inviterer strykere fra kulturskoler og strykeorkestre til vårens strykeseminar på Hadeland med avslutningskonsert i Grymyr kirke, 04. – 06.mai 2018.

Det inviteres i år til «Orientalsk-norsk samspill på Hadeland», med et vidtspennende repertoire både i musikalsk og kulturell forstand. Seminaret vil ha samme lokasjon som i fjor, nærmere bestemt Brandbu barneskole i Gran kommune. I tillegg til selve øvelsene, tilbys både overnatting og bespisning på skolen. Alle som skal overnatte på skolen trenger å ta med seg egnet overnattingsutstyr, og på samme måte som i fjor trenger vi påmelding fra medfølgende foreldre som kan stille som nattevakter og som kan hjelpe til med tilrettelegging av måltider. I år vil det i tillegg tilbys kurdisk matlagingskurs for de foreldre som vil være med på å tilberede lørdagens festmiddag (de foreldre som ønsker å delta på dette, bes notere det på påmeldingsblanketten).
Brandbu barneskole er for øvrig godt tilrettelagt for lek og andre aktiviteter i tillegg til strykeseminaret.

Gjennomføring av seminaret er avhengig av ekstern støtte og nok påmeldte deltagere. En evt avlysning gjøres innen utgangen av mars, og allerede innbetalt påmeldingsavgift blir i så fall refundert.

Instruktører på seminaret

Eivind Dølerud (fiolin),Valdresstrykerne og bl.a. Øystre Slidre kulturskole
Olve Wendelbo (cello), Gjøvik kunst- og kulturskole
Ilona Szücs (fiolin), Ringebu kulturskole
Rosamund Brown (cello), Hadeland kulturskole
Ingrid Marie Haverstad (fiolin), Hadeland kulturskole/Nordre Land kulturskole
Erlend Skei (bass), Nittedal strykeorkester/Hadeland strykeorkester

Noter og orkestre

Noter er nå lagt ut på https://www.dropbox.com/sh/u3b6u4ze58b46l1/AADScY8qGyVAtLpKSn5RWuPoa?dl=0 Det vil, på samme måte som tidligere år, deles inn i 3 orkesternivåer. Lærerne fordeler de ulike orkestrene og stemmene. Orkester 3-nivå vil dessuten gjennomføres som en del av Landstrykerprosjektet (www.landstrykerne.no).
Det blir felles avslutningskonsert for alle søndag 06.mai kl. 15.00 i Grymyr kirke.

Påmeldingsfrist og kursavgift

Kursavgift for alle strykere er kr 450,- og betales til Hadeland strykeorkester 2020 32 80727 innen 10. mars. Kursavgiften dekker instruksjon.

De som skal overnatte på Brandbu Barneskole betaler i tillegg kr 600,- for mat og overnatting. Kursavgift og betaling for overnatting og alle måltider blir dermed til sammen kr 1050,-. Utøvere som overnatter privat, men som ønsker å kjøpe middag lørdag kveld, betaler kr 150,- for middagen.

Betaling for overnatting og mat gjøres også til Hadeland strykeorkester 2020 32 80727 innen 10. mars.

Frivillige hjelpere/ nattevakter: Vi ber om at de som kan stille som nattevakt skriver det på påmeldingsskjemaet, slik at vi kan ta kontakt for nærmere avtale. Forpliktende påmelding – nattero mellom kl.22 og 07.30. Nattevaktene deltar også med tilrettelegging av frokost og i forberedelsene til middag lørdag kveld (dekke bord etc). Nattevakter vil få gratis mat og overnatting under seminaret.

Medfølgende foreldre: Pris kr. 600,- dekker overnatting og mat (for de som ikke stiller som nattevakt).
Overnatting for medfølgende foreldre vil være i klasserommene sammen med barna. Det er enhver forelders/foresatts ansvar at barna stiller forberedt og til avtalt tid til øvelser og måltider. Brandbu Barneskole er for øvrig en skofri skole, dvs det benyttes kun innesko innendørs.

Viktig utstyr til øvelser: instrument, noter, notestativ (merk med navn), blyant/viskelær, konsertklær, innesko, evt matboks (til lunsj) og drikkeflaske.

Utstyr til overnatting: sovepose, underlag, toalettsaker, klær, (lommepenger).

Leirsjef under seminaret er Ines Weiss.

Innsjekking for alle seminardeltakere
Innsjekking på Brandbu barneskole fra kl 17.00 på fredag den 04.mai. Det blir servert frukt på øvelser og et lett kveldsmåltid kl 20.00 på fredag kveld.

Lørdag blir det servert frokost kl 08.30. Alle strykere må smøre seg matpakker til lunsj. Det blir servert frukt og saft til øvelsene. Kaffe og te til de voksne.

Lørdag kveld blir det servert middag på Brandbu barneskole kl 18.00. Deretter blir det underholdning i gymsalen på skolen.

Søndag er det frokost kl 08.30. Alle smører matpakke til øvelsene. Det blir servert pølser på skolen før avgang til generalprøve i Grymyr kirke!

PROGRAM FREDAG
Orkester I, II og III starter orkesterprøven presis kl. 18.00 på Brandbu barneskole og øver fram til kl. 20.00. Orkestrene vil bli fordelt på rom på skolen.

PROGRAM LØRDAG
Orkester I, II og III har orkesterprøve fra kl. 10.00 fram til kl. 17.00 på Brandbu barneskole.
Lunsj lørdag og søndag når det passer for orkesteret å spise matpakken

PROGRAM SØNDAG
Orkester I, II og III har orkesterprøve fra kl. 10.00 til ca kl. 12 på Brandbu barneskole.
Generalprøve i Grymyr kirke søndag etter lunsj. Det må beregnes ca 20 min kjøring fra Brandbu til Grymyr.
AVSLUTNINGSKONSERT I GRYMYR KIRKE KL. 15.00 SØNDAG 06.MAI
Felles avslutningskonsert med alle tre orkestre. Fri inngang.

♪ ♫ VELKOMMEN TIL BRANDBU OG HADELAND STRYKEORKESTER ♫ ♪

2018 Invitasjon og påmelding til Hadeland strykeseminar