Landstrykerne formelt stiftet 15.03.19

Landstrykerne ble formelt stiftet som Innlandets strykeorkester for ungdom mellom 13 og 25 år på Gjøvik 15.03.19.
Hanne Marie Nordrum er styreleder. Landstrykerne har tidligere vært et samarbeidsprosjekt mellom strykemiljøene i Valdres, Hadeland og Gudbrandsdalen. Nå er orkesteret formelt stiftet som selvstendig orkester for Innlandet. Orkesteret har deltakere som spiller fiolin, bratsj, cello, kontrabass, gitar og trommer.

Målet er å skape en arena for ungdom i fylket for å spille klassisk musikk og å skape en større gruppe som kan spille sammen. Landstrykerne har deltakere fra Valdresstrykerne, Hadeland strykeorkester, kulturskolene i Gudbrandsdalen og JURK på Gjøvik.

Landstrykerne planlegger orkestertur til Frankrike 6. til 15. juli 2019.og de har fått støtte fra Aktiv ungdom (Erasmus +). Årets tema er kulturarv, integrering og toleranse. Aktiv ungdom setter krav om at ungdommen skal planlegge og delta aktivt, og det blir arbeidsgrupper og oppgaver som det blir jobbet med på samlingen i Gjøvik i helgen. Tema er Hvem er jeg? En kulturell reise. I Frankrike skal de spille sammen med ungdommer fra Spania og Frankrike og en ungdomsgruppe fra Frankrike.